Automatizací k minimalizaci stahování potravinářských produktů z prodeje
V roce 2015 prudce vzrostl počet produktů stažených z prodeje. Robert Brooks hovoří o tom, že efektivní a integrovaný automatizovaný provoz může hrát klíčovou roli při minimalizaci počtu případů stahování produktů, které stojí nemalé peníze a poškozují pověst firem.
Stahování potravinářských produktů je pro výrobce ve Velké Británii velkou noční můrou, kterou se nedaří zažehnat. Zprávy naznačují, že v roce 2015 stoupl počet těchto případů o celých 80 % na 159*. Škody se projevují jak ztrátou dobré pověsti, tak zvýšenými finančními náklady.
Ačkoli za většinou případů stažení produktů stojí přísady neuvedené na obale (včetně alergenů), roli často hraje také kontaminace bakteriemi, kovy a dalšími cizími látkami.
Výrobci si musí být vědomi dopadu, který mají současné výrobní trendy na přesnost označování a balení. Menší šarže různých variant výrobku, změny složení zavedených produktů a změny vzhledu obalu mohou vést k chybám.
Standardy maloobchodníků a třetích stran budou pravděpodobně určovat míru testování mimo výrobní linku a detekce kontaminace na výrobní lince, ale standardy v těchto i dalších oblastech se neustále rozvíjejí. Výrobci musí tyto změny sledovat společně s dopady nařízení o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které obsahuje nová a velmi konkrétní pravidla pro informace uváděné na obalech.
Celý článek si můžete stáhnout níže.