Technologie pomáhá výrobcům strojů nabízet lepší dostupnost
Nepřetržitá snaha o stále lepší hodnoty, OEE se stala v posledních letech skutečným cílem koncových uživatelů v potravinářském a nápojovém průmyslu. Samotná hodnota OEE však není předmětem běžné konverzace mezi koncovými uživateli a dodavateli strojů, namísto toho jsou středem pozornosti oblasti jako základní rychlost, doby cyklů a celkový výkon.
Pokud však výrobci strojů dokáží dbát na hodnotu OEE během vývoje stroje a následně ukázat, jak jejich konstrukce stroje přispívá ke zlepšení výsledků OEE, vytváří si tak výraznou konkurenční výhodu.
Jednou z oblastí, kde mohou výrobci strojů opravdu hodnotu OEE před koncovým uživatelem zdůraznit, je pohotovost stroje. Například algoritmy vestavěné diagnostiky a monitorování mohou zvýraznit rozvíjející se problémy dříve, než se stanou kritickými, což umožňuje uživatelům provést preventivní činnosti během plánovaných údržbářských prací. Jsou to systémy, které mohou výrobci strojů snadno vestavět jako součást konstrukce stroje – bez nutnosti dalších nákladů. Chcete-li se dozvědět více o těchto systémech, stáhněte si celý článek.