Přihlásit se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Registrovat se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za registraci u společnosti Omron

E-mail k dokončení registrace účtu byl odeslán na adresu

Návrat na webovou stránku

získejte přímý přístup

Níže zadejte své údaje a získejte přímý přístup k obsahu na této stránce

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za váš zájem

Nyní máte přístup k Společnost OMRON získala certifikaci třetí strany pro normu IEC 62443-4-1

E-mail s potvrzením byl odeslán na

Pokračovat na stránku

Prosím nebo získejte přímý přístup a stáhněte si tento dokument

Certifikace pro mezinárodní normu IEC 62443-4-1 pro bezpečnost průmyslových řídicích systémů

Společnost OMRON Corporation s potěšením oznamuje, že v březnu 2023 získaly divize Controller Division, Product Business Division HQ a Advanced Solution Business Division HQ1 její společnosti Industrial Automation Company certifikaci třetí strany pro mezinárodní normu IEC 62443-4-1. Tato norma popisuje procesní a organizační požadavky na vývoj bezpečných řídicích komponent, které mají být využívány v průmyslové automatizaci a řídicích systémech.

V posledních letech se zrychlilo úsilí o využívání výrobních dat na místě s cílem zvýšit produktivitu a kvalitu v továrnách. S pokrokem ve vizualizaci výrobních prostor vzrostl také význam zmírnění rizik, jako jsou úniky informací a přerušení výroby v důsledku kybernetických útoků. S rostoucí konektivitou různých zařízení používaných ve výrobních halách se navíc bezpečnostní opatření stala nezbytnými pro zabezpečení výrobních linek a zařízení.

S tím, jak informační technologie celosvětově pokračují v pokroku, vytváří mnoho zemí právní požadavky na bezpečnostní opatření. Příkladem je zákon EU o kybernetické odolnosti a směrnice NIS22, stejně jako čínský zákon o kybernetické bezpečnosti. Kromě toho průmyslové asociace vytvářejí normy pro bezpečnostní opatření ve výrobním sektoru, například ISO/SAE 2143433 a SEMI E187/18844.

Nedávno získaná certifikace pro normu IEC 62443-4-1 stanovuje nezbytné požadavky na vývoj bezpečných řídicích zařízení a služeb v průběhu celého životního cyklu produktu, který zahrnuje plánování, vývoj, výrobu, prodej a údržbu. Cílem společnosti OMRON je přispět k realizaci robustního zabezpečení informací pro továrny a výrobní zařízení zákazníků tím, že bude navrhovat a poskytovat vysoce bezpečné řídicí produkty a software v souladu s vývojovými procesy uvedenými v normě IEC 62443-4-1.

Společnost OMRON bude přispívat k realizaci vysoké výkonnosti zabezpečení informací pro továrny a výrobní zařízení zákazníků vývojem a poskytováním vysoce bezpečných řídicích produktů a softwaru v souladu s vývojovými procesy uvedenými v normě IEC 62443-4-1. Budeme i nadále pracovat na vývoji produktů a služeb způsobem, který našim zákazníkům umožní používat produkty a služby s důvěrou.

Budeme mít na paměti dlouhodobou vizi společnosti OMRON „Obohacovat budoucnost lidí, průmyslu a celého světa inovativní automatizací“, protože usilujeme o inovace Monozukuri v rámci naší koncepce pokročilého vytváření hodnot. Divize Controller Division se zabývá poskytováním produktů, jako je řada řídicích jednotek pro automatizaci strojů NJ/NX a řada NY platforem Industrial PC. Divize Advanced Solution Business Division HQ mezitím nabízí službu „i-BELT“ pro využití dat na místě.

Do budoucna budeme pokračovat ve vývoji produktů a služeb s rozšířenými bezpečnostními funkcemi, které budou podporovat stabilní provoz továren a vizualizaci pracovišť, abychom přispěli k řešení problémů výrobních závodů, které se objevují po celém světě.

(1) Advanced Solution Business Division HQ je oddělení, které vytváří a propaguje služby, jako je služba i-BELT pro využití dat na místě. Poskytuje služby, které zahrnují software platformy pro správu dat služby i-BELT (i-DMP), což je platforma pro využití dat na místě, která slouží ke sběru, konverzi, ukládání a vizualizaci místních dat z výroby.

(2) Směrnice o bezpečnosti sítí a informací 2 (NIS2). Směrnice EU, která definuje opatření pro řízení rizik v oblasti kybernetické bezpečnosti a požadavky na podávání zpráv v EU pro všechna odvětví, na něž se vztahuje, včetně energetiky, dopravy, zdravotnictví a digitální infrastruktury.

(3) Mezinárodní norma, která definuje požadavky na kybernetickou bezpečnost v automobilovém průmyslu pro celý životní cyklus automobilů, od jejich plánování, návrhu a výroby až po jejich údržbu a likvidaci.

(4) Průmyslové normy, které definují požadavky na kybernetickou bezpečnost v polovodičovém průmyslu pro polovodičová zařízení a systémy. SEMI E187 definuje specifikace kybernetické bezpečnosti pro tovární zařízení a E188 definuje specifikace pro začlenění zařízení bez malwaru.

Sledujte společnost OMRON Industrial Automation na síti LinkedIn