Přihlásit se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Registrovat se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za registraci u společnosti Omron

E-mail k dokončení registrace účtu byl odeslán na adresu

Návrat na webovou stránku

získejte přímý přístup

Níže zadejte své údaje a získejte přímý přístup k obsahu na této stránce

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za váš zájem

Nyní máte přístup k Spolupráce společností Omron a Cisco v oblasti inovace výroby

E-mail s potvrzením byl odeslán na

Pokračovat na stránku

Prosím nebo získejte přímý přístup a stáhněte si tento dokument

Spolupráce společností Omron a Cisco v oblasti inovace výroby

Vylepšení zabezpečení IoT ve výrobních závodech

Společnosti Omron Corporation (sídlo: Šimogjo-Ku, Kjóto; prezident a generální ředitel: Jošihito Jamada) a Cisco Systems G.K. (sídlo: Minato-ku, Tokio; prezidentka a generální manažerka: Mijuki Suzuki) se domluvily na spolupráci formou integrace přední síťové a bezpečnostní technologie společnosti Cisco do programovatelných logických automatů (PLC) značky Omron, jež se pyšní maximální spolehlivostí i při extrémních podmínkách ve výrobních závodech. Ve výsledku tato spolupráce povede ke zvýšení zabezpečení dnešních stále inteligentnějších výrobních závodů využívajících Internet věcí (IoT) a současně pomůže výrobcům docílit bezpečné výroby.

Internet věcí je stále rozšířenější a očekává se, že do roku 2020 dosáhne počet připojených zařízení 50 miliard. Výrobci z celého světa navíc nadále vylepšují své výrobní možnosti a tím posilují svoji mezinárodní konkurenceschopnost a zvyšují svoji korporátní hodnotu. Kromě toho také převládá snaha o dosažení maximálně inteligentních výrobních závodů prostřednictvím aktivního využívání digitálních technologií. Z toho vyplývá, že výrobní závody čelí mnohem závažnějším hrozbám než kdy dřív, jak dokládají hlášené případy narušení výroby z důvodu ransomwaru a jiných malwarových útoků.

Zákazníci i trh navíc požadují vyšší kvalitu a zabezpečení, jež nařizují přísnější směrnice v oblasti potravin a farmaceutických výrobků, stejně jako je potřeba sledovatelnost pro zajištění kvality jednotlivých komponent v oblasti výroby elektronických dílů. Výrobci musí čelit mnoha výzvám ve snaze o neustálé zlepšování výrobních technologií, přičemž se zároveň snaží řešit výše zmíněné problémy ve výrobním prostředí a dodržovat sociální odpovědnost společnosti.

Společnosti Omron a Cisco budou spolupracovat na budování bezpečného prostředí, kde PLC – jakožto základní komponenty automatizace – poskytují bezpečnostní ověřování pro tři samostatné prvky, konkrétně zaměstnance ve výrobních závodech, zařízení připojená ke strojům či výrobním linkám a vyměňovaná data. Zásluhou integrace mezinárodně prověřené síťové a bezpečnostní technologie společnosti Cisco do technologie řídicích jednotek Omron, jež spojuje kontrolu s informacemi, budou společnosti moci vylepšit svoji výrobu o bezpečné využívání Internetu věcí ve výrobních závodech.

Ještě před zformováním tohoto technologického partnerství vyvinula společnost Omron řadu řídicích jednotek pro automatizaci strojů NJ, která je vlajkovou lodí PLC. Tato řada, která vyhovuje mezinárodní normě pro bezpečnou komunikaci, se standardně dodává se serverem OPC UA. Nová PLC umožňují bezpečnou datovou komunikaci se softwarem a zařízeními s podporou OPC UA.

Díky kombinaci PLC značky Omron se síťovou a bezpečnostní technologií Cisco prostřednictvím této technologické spolupráce navíc společnosti rozšíří portfolio svých řešení, u nichž lze provádět ověřování osob a zařízení.

Bezpečnostní ověřování osob, zařízení a dat pomocí PLC

Ověřování osob (uživatelů):

  • PLC budou ověřovat přístup uživatelů a udělovat bezpečný vzdálený přístup (VPN) pouze ověřeným uživatelům, usnadňovat bezpečné monitorování PLC a strojů ve výrobních závodech.

Ověřování zařízení:

  • PLC budou detekovat připojení zařízení, blokovat přístup z neověřených zařízení a vydávat výstrahy v reálném čase.

Ověřování dat:

  • PLC budou šifrovat data komunikace a zajišťovat řádný přenos těchto dat. Také budou detekovat a zaznamenávat neoprávněný přístup a bezpečnostní hrozby pomocí monitorování a vizualizace podrobností o datech v síti.

O společnosti Cisco

Společnost Cisco (NASDAQ: CSCO) je mezinárodní technologický lídr, který se věnuje internetu již od roku 1984. Naši lidé, produkty a partneři pomáhají veřejnosti s bezpečným připojením a využíváním digitálních příležitostí budoucnosti již dnes. Více se dozvíte na adrese newsroom.cisco.com nebo na našem Twitteru @Cisco.

Sledujte společnost OMRON Industrial Automation na síti LinkedIn