Přihlásit se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Registrovat se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za registraci u společnosti Omron

E-mail k dokončení registrace účtu byl odeslán na adresu

Návrat na webovou stránku

získejte přímý přístup

Níže zadejte své údaje a získejte přímý přístup k obsahu na této stránce

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za váš zájem

Nyní máte přístup k Vrátit zpět a vyřešit – funkce Automation Playback na řídicí jednotce NX5 společnosti OMRON

E-mail s potvrzením byl odeslán na

Pokračovat na stránku

Prosím nebo získejte přímý přístup a stáhněte si tento dokument

Vrátit zpět a vyřešit – funkce Automation Playback na řídicí jednotce NX5 společnosti OMRON

Přáli jste si někdy, abyste mohli při řešení problému na výrobní lince vrátit čas? Ve světě výroby se toto přání splnilo díky společnosti OMRON a její funkci Automation Playback (automatizované přehrávání), což je standardní, a přitom jedinečná funkce na její řídicí jednotce automatizace NX5. Automation Playback je něco jako „stroj času“ na výrobní lince.

Světla, kamera, přehráváme!

Představte si tuto situaci. Jste ve výrobní hale, dojde k zastavení linky a počítá se každá sekunda. Díky funkci Automation Playback vás to nemusí trápit. Řídicí jednotka NX5 funguje u výrobní linky podobně jako černá skříňka – zaznamenává a ukládá data v reálném čase, což vám umožní přesně určit, kdy a kde nastal zádrhel. Můžete dokonce integrovat externí kamery a získat tak synchronizovaný videomateriál, čímž vytvoříte plnohodnotného detektiva výrobního procesu, aniž by se zpomalil výkon.

nx5 nx-eip201 fcard prod

Josep Martí, manažer produktového marketingu společnosti OMRON pro modulární řídicí jednotky, servopohony a umělou inteligenci v oblasti EMEA, vysvětluje: „Představte si, že dojde k něčemu, co se ještě nikdy nestalo. Stroj přestane fungovat a nikdo neví proč. Obvykle musí k vyřešení tohoto problému technici vyměňovat díly a odstraňovat závady až do té doby, kdy už není možné pochopit, co se stalo. Plýtvá se tím drahocenný čas a zdroje. S funkcí Automation Playback přesně vidíte, co se stalo, a máte k tomu i data a obrázky.“

Funkce Automation Playback je navržena s ohledem na jednoduchost. Implementace je jednoduchá – stačí vybrat informace, které se mají nahrávat, zmáčknout tlačítko REC a nastavit dobu nahrávání. Je to takto snadné a místo složitého nastavování se díky tomu technici mohou soustředit na řešení problémů.

Jednoduché zavedení do provozu

V dnešním rychle se rozvíjejícím výrobním průmyslu hraje zkrácení doby uvedení do provozu klíčovou roli, zejména v souvislosti s globálním nedostatkem kvalifikovaných technických pracovníků. Funkce Automation Playback zachytí tisíce řídicích cyklů za sekundu, což umožňuje týmům vidět a vyřešit problémy ještě před spuštěním výroby naplno. Chyby v nastavení? Odstraněny. Odstávka? Vyřešeno. Je to jako mačkat tlačítko „Přehrát znovu“, dokud není všechno dokonalé.

Týmová práce – po celém světě

Jelikož se technici často nachází v různých zemích, přináší funkce Automation Playback do průmyslu novou úroveň spolupráce. Týmy mohou analyzovat zachycená data odkudkoli a dokáží sdílet poznatky, aniž by vstoupily do tovární haly. Přehráním nahraných dat, podobně jako z černé skříňky, mohou členové týmu řešit problémy, jako by byli přímo u stroje. Tato funkce nejen zvyšuje efektivitu, ale pomáhá nově definovat způsob spolupráce globálních týmů, ve kterém vzdálenost nehraje roli.

Efektivita v pohybu

V průmyslových odvětvích, jako je výroba elektromobilů, kde každá minuta prostojů znamená, že z linky sjede o dvě auta méně (a dojde k potenciální ztrátě 100 000 eur), mění funkce Automation Playback zcela situaci. Řídicí jednotka NX5 společnosti OMRON dokáže vyvolat až 15 minut dat před a po zastavení, což týmům umožňuje vyřešit problémy v rekordním čase. Tato inteligentní a bezproblémová integrace udržuje výrobu na správné cestě a zároveň ji chrání před poruchami v budoucnu. Ve farmaceutické výrobě pomáhá tato funkce zajistit kvalitu produktů a dodržování předpisů, protože rychle identifikuje a řeší problémy s výrobou, minimalizuje prostoje a snižuje riziko nákladných stažení produktů. 

Jedná se tedy o stroj času? Možná ne úplně, ale díky funkci Automation Playback jednotky NX5 společnosti OMRON se mohou výrobci vrátit zpět, zkontrolovat situaci a vyřešit problémy – a proměnit potenciální bolavá místa ve vzdálené vzpomínky. 

Jednotka NX5 s funkcí Automation Playback funguje na integrované automatizační platformě Sysmac společnosti OMRON. Tato platforma sjednocuje řízení různých zařízení, včetně řídicích jednotek či pohybových, kamerových a bezpečnostních systémů, do jediné architektury. Zjednodušuje tak automatizaci díky řízení a zpracování dat v reálném čase. 

Přečtěte si více o řídicí jednotce NX5 a její funkci Automation Playback.

Sledujte společnost OMRON Industrial Automation na síti LinkedIn