Přihlásit se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Registrovat se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za registraci u společnosti Omron

E-mail k dokončení registrace účtu byl odeslán na adresu

Návrat na webovou stránku

získejte přímý přístup

Níže zadejte své údaje a získejte přímý přístup k obsahu na této stránce

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za váš zájem

Nyní máte přístup k Stáhněte si odborný článek – Členění procesu flexibilní výroby

E-mail s potvrzením byl odeslán na

Pokračovat na stránku

Prosím nebo získejte přímý přístup a stáhněte si tento dokument

Flexible Manufacturing

Zavedení změny: Členění procesu flexibilní výroby

Zveřejněno Flexible Manufacturing30. leden 2024

Trh s rychloobrátkovým spotřebním zbožím prochází transformační změnou, která je vyvolána faktory, jako je posílení postavení spotřebitelů, požadavky na přizpůsobení, preference týkající se zdraví, veganství, etické obavy a udržitelnost. Očekáváme, že během příštího desetiletí dojde k většímu počtu změn než za posledních 50 let. Aby bylo možné novým trendům vyhovět, je potřeba přizpůsobit výrobu a dodavatelské řetězce. Továrny vyrábějící rychloobrátkové spotřební zboží budou mít v budoucnu pravděpodobně podobu menších, chytřejších zařízení s autonomním pohybem zboží a propojenými systémy.

Aby bylo zajištěno včasné dodání příslušných materiálů a obalů, musí být stroje, ať už samostatné nebo propojené, flexibilnější než kdykoli předtím. Výroba musí být pružnější a je potřeba vyrábět čím dál více zboží připraveného pro maloobchodní prodej a nabízet širokou řadu produktů v malém množství a s nulovým stahováním z oběhu. Otázkou je, jak toho dosáhnout s minimálními náklady a rychlou návratností investic?

Pracovní postup ve třech úrovních

Pro dosažení optimálního řešení s maximální flexibilitou je důležité vzít v úvahu různé faktory. Praktický přístup, tedy ten, který uplatňuje společnost OMRON, se zaměřuje na optimalizaci procesů s cílem minimalizovat narušení. Jeho součástí je rozčlenění pracovního postupu do tří funkčních úrovní.

Úroveň 1 – Pro stroj – Intralogistika

Před dosažením úrovně výrobní linky a stroje je třeba klást důraz na umožnění flexibility na výrobní lince, a to díky včasnému dodání spotřebního materiálu, optimalizaci přepravy zboží, krabic a palet, a na nakládání s polotovary, odpadem a nepoužitým spotřebním zbožím. Cílem je vyhnout se skladování spotřebního zboží a polotovarů ve výrobních prostorách.

Úroveň 2 – U stroje – Podávání strojem

Na úrovni stroje se zaměření přesouvá na automatizaci procesů kontroly materiálu a jeho podávání, nahrazení manuálního podávání automatizovaným, zajištění kvality obalových materiálů a kontrolu integrity obalů po zabalení.

Úroveň 3 – Ve stroji – Nastavení stroje

V samotném stroji jsou všechny funkce, jako je řízení stroje, pohyb, robotika, snímání, vidění a bezpečnost, automaticky sladěny. Tím se zajistí co nejrychlejší provedení úkolů, např. plnění, uzavírání, vkládání zásobníků, sešívání, utěsnění a označování, a zvýší se tím celková efektivita.

Výhody

Automatizace výrobních procesů za účelem dosažení flexibilní výroby nabízí řadu výhod:

  1. Možnosti přechodu na jiný produkt umožňují rychlé úpravy a změny výrobních linek, zkracují dobu přechodu na jiný produkt a optimalizují výkon.
  2. Vylepšené sledování a analýza poskytují cenné poznatky pro neustálé zlepšování a optimalizaci pracovního postupu.
  3. Větší spokojenost zaměstnanců díky možnosti zaměřit se na úkoly s přidanou hodnotou a strategičtější a kreativnější práci.
Využitím výhod automatizované flexibility mohou společnosti dosáhnout vyšší míry provozní efektivity, bezpečnosti zaměstnanců, úspor nákladů, inovací produktů a lepší konkurenceschopnosti.
Vsaďte na flexibilitu

Obraťte se na odborníky společnosti Omron

Máte nějaké otázky nebo potřebujete osobní radu? Neváhejte se obrátit na některého z našich specialistů.
  • John van Hooijdonk

    John van Hooijdonk

    Industry Marketing