Přihlásit se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Registrovat se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za registraci u společnosti Omron

E-mail k dokončení registrace účtu byl odeslán na adresu

Návrat na webovou stránku

získejte přímý přístup

Níže zadejte své údaje a získejte přímý přístup k obsahu na této stránce

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za váš zájem

Nyní máte přístup k Společně budujeme továrnu budoucnosti

E-mail s potvrzením byl odeslán na

Pokračovat na stránku

Prosím nebo získejte přímý přístup a stáhněte si tento dokument

Automatizace
Flexible Manufacturing
Industry 4.0

Společně budujeme továrnu budoucnosti

Zveřejněno Automatizace16. červen 2022

Jako jedna z největších obchodních jednotek ve společnosti OMRON chceme dále rozvíjet závod v Den Boschi tak, aby vyhovoval potřebám regionu EMEA.

Obchodní jednotka průmyslové automatizace společnosti OMRON podporuje inovaci výroby vývojem a výrobou pokročilých řešení automatizace. Jako jedna z největších obchodních jednotek ve společnosti OMRON chceme dále rozvíjet závod v Den Boschi tak, aby vyhovoval potřebám regionu EMEA. Cílem je vytvořit závod, který bude ukázkou „továrny budoucnosti“ a zároveň bude aplikovat její principy v reálném životě.

Zatímco evropské sídlo společnosti se nachází v Hoofddorpu, závod v brabantském Den Boschi je hlavním evropským provozním místem, které zahrnuje továrnu, evropské distribuční centrum, oddělení výzkumu a vývoje a servisní služby. Kombinace těchto čtyř oborů poskytuje služby 18 000 evropských zákazníků a případně i zákazníkům v jiných regionech, jako je Japonsko a USA.

Z místní do globální továrny

Závod v Den Boschi byl založen na počátku devadesátých let minulého století jako továrna a krátce poté byl rozšířen o oddělení výzkumu a vývoje, které má podpořit další rozvoj evropského trhu. V posledních deseti letech se tento závod postaral o návrat výroby portfolia produktů s vysokou poptávkou z Číny do Evropy díky zavedení principů štíhlé výroby a inovacím v procesu montáže. Kromě toho vyvinul špičkové produktové portfolio regulátorů včetně řešení pro rozhraní HMI a průmyslové počítače (IPC) určené na globální trh. V obou případech vedl tento vývoj ke 4–5násobnému zvýšení objemu obchodu v závodě, což představovalo důležitý milník pro nás, a zejména pro naše zákazníky.

Nejnovějším přírůstkem do portfolia je výroba robotů. „Těší nás, že jsme byli vybráni jako globální továrna pro pevné roboty,“ říká Paul Sollewijn Gelpke, vedoucí závodu společnosti OMRON v Den Boschi. „Navzdory trendu v Nizozemsku rozšiřujeme výrobu, a to díky kombinaci efektivního způsobu výroby a inovativních řešení, která přidáváme. Udržujeme konkurenceschopné náklady a vysokou kvalitu, abychom naplnili očekávání našich zákazníků.“

Inovativní příležitosti interně i externě

S rostoucími nároky a dynamickými požadavky trhu je pro výrobní závody největší výzvou přechod od standardní sériové výroby k přizpůsobené sériové výrobě. Závod v Den Boschi má dynamickou montážní linku využívající softwarové inovace, která se přizpůsobuje vyráběnému produktu. Díky tomu může pracoviště dodat průmyslový počítač sestavený na zakázku během pouhých dvou týdnů.

Tato efektivita se bude hodit. V současné době je v Nizozemsku více volných pracovních míst než lidí, kteří hledají zaměstnání, a vzhledem k dalšímu stárnutí populace se toto číslo bude zvyšovat. Naším základním posláním je zlepšovat lidem životy a přispívat společnosti. Zajistit zdravé pracovní prostředí je prvním krokem k budování prosperující společnosti.

„Pokud při práci nezapomínáte na naši filozofii, musí být inovace naprostým základem,“ říká vedoucí výzkumu a vývoje Tim Foreman. „Pomocí automatizace se společnost OMRON snaží poskytovat inteligentní řešení, jako jsou roboty nebo chytré samoučící se výrobní systémy, aby odlehčila lidem od opakujících se manuálních úkolů. Tímto způsobem také přispíváme celé společnosti.“

Příležitosti v ekosystému vyspělých technologií

Sollewijn Gelpke, který je také prezidentem a výkonným ředitelem společnosti OMRON Manufacturing of the Netherlands, očekává, že se závod v Den Boschi bude dále rozvíjet jako kompetenční a servisní středisko. Je součástí ekosystému vyspělých technologií, který zahrnuje například Technickou univerzitu v Eindhovenu (TUe), akademii JADS v Den Boschi a kampus Brainport Industries v Eindhovenu.

Všichni datoví vědci v týmu výzkumu a vývoje jsou absolventi akademie JADS. Ostatní vysoce kvalifikovaní zaměstnanci většinou pocházejí z univerzity TUe, ale také z univerzit aplikovaných věd Fontys a Avans, které se nacházejí v oblasti Noord-Brabant. Nabízíme stáže studentům z univerzit a dalších vzdělávacích programů. Ve své továrně využívá společnost OMRON také výrobní personál z Den Bosche a okolí.

Celý tento ekosystém je podle Sollewijna Gelpkeho „obrovským zdrojem“ pro další rozvoj. To samé platí pro Brabantskou rozvojovou agenturu (BOM). Agentura BOM významně investuje do svých partnerů a je velmi aktivní při organizaci akcí, na které je společnost OMRON často zvána, a také při podpoře sítě kontaktů, které jsou pro společnost důležité.

Společně budujeme továrnu budoucnosti

Ekosystém společnosti OMRON zahrnuje také zákazníky, kteří mají sídlo v Brabantsku. Den Bosch, hlavní město této jižní provincie, je velmi dobře situované. V blízkosti se nachází mnoho dálnic, všechny hlavní přístavy západní Evropy a Německo. To umožňuje dodávat produkty udržitelným způsobem, s nižšími náklady na dopravu, rychleji a tedy efektivněji.

Poskytování kvality včas a za konkurenceschopnou cenu, kdykoli o to zákazník požádá, je jedním z hlavních rysů továrny budoucnosti (FotF). Zároveň je ale výhodou chytré podpůrné nastavení, protože v budoucnu může být nedostatek pracovníků. Továrna budoucnosti bude do velké míry záviset na datech, což zajistí větší účinnost na metr čtvereční. Sollewijn Gelpke také zdůrazňuje význam partnerů, kteří budou vyzváni ke společným úvahám o budoucnosti výroby.

„Vzhledem k tomu, že existuje skutečná potřeba rozšířit naši továrnu, zvažujeme už teď žádoucí podmínky na dalších deset let. Máme poměrně velký pozemek, který nám dává možnost zdvojnásobit nebo ztrojnásobit výrobní prostor. A naštěstí máme také podporu od městské správy v Den Boschi.“

Obraťte se na odborníky společnosti Omron

Máte nějaké otázky nebo potřebujete osobní radu? Neváhejte se obrátit na některého z našich specialistů.
  • Omron Europe

    Omron Europe