Přihlásit se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Registrovat se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za registraci u společnosti Omron

E-mail k dokončení registrace účtu byl odeslán na adresu

Návrat na webovou stránku

získejte přímý přístup

Níže zadejte své údaje a získejte přímý přístup k obsahu na této stránce

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za váš zájem

Nyní máte přístup k Společnost ControlTec a její mobilní UVC robot pomáhají polským nemocnicím v boji s pandemií

E-mail s potvrzením byl odeslán na

Pokračovat na stránku

Prosím nebo získejte přímý přístup a stáhněte si tento dokument

Flexible Manufacturing
automation blog
Applications

Společnost ControlTec a její mobilní UVC robot pomáhají polským nemocnicím v boji s pandemií

Zveřejněno Flexible Manufacturing26. leden 2021

S využitím mobilního robota OMRON LD se společnosti ControlTec jako jedné z prvních na světě podařilo vyvinout sterilizačního robota s UVC ozařovačem.
Zdravotnické organizace po celém světě pátrají po způsobu, jak automaticky a bezpečně dezinfikovat jednotlivé pokoje a veřejné prostory, aby zároveň odpovídaly novým hygienickým normám, které s sebou přinesla pandemie nemoci Covid-19. Jednou ze společností, která přišla s řešením, je polský systémový integrátor ControlTec. S využitím mobilního robota OMRON LD se společnosti ControlTec jako jedné z prvních na světě podařilo vyvinout sterilizačního robota s UVC ozařovačem.
Aby se vypořádaly s pandemickou situací, musely nemocnice a zdravotnická zařízení vyvinout nové přístupy a využít nové technologie, které by jim pomohly dodržovat přísná hygienická a bezpečnostní opatření. Jedním z řešení je využití mobilních robotů s UV lampami, které mohou být při manuálním zacházení nebezpečné. UVC záření je typem UV záření, které ničí bakterie, choroboplodné zárodky a viry, zejména na površích a v oblastech, které není možné neustále dezinfikovat jinými prostředky. Spojí-li se UV světlo s mobilním robotem, dezinfekce bude probíhat automaticky, přesně, rychle a efektivně.

UV mobile robot solution by ControlTec

  • 0:00 -   Healthcare organisations across the world are looking for automated solutions for safely disinfecting individual rooms and public spaces to meet a range of new hygiene procedures due to the Covid-19 pandemic. One of the companies that has responded to this need is ControlTec, a Polish system integrator. Using an OMRON LD mobile robot, ControlTec was one of the first companies in the world to develop a sterilisation robot equipped with a UVC irradiator.

Vývoj UVC robota

V reakci na žádost nedaleké nemocnice se vývojářskému týmu společnosti ControlTec podařilo navrhnout koncept UVC robota, který by boj s virem usnadnil. Tehdy si uvědomili, že mají ve svých rukou technologii, která by mohla v péči o nakažené pacienty sehrát důležitou roli. Celé to původně začalo jako neziskový projekt na pomoc krajské specializované nemocnici. Následně společnost uvedla svoje řešení i na širší polský trh.

Výzvy a výhody

Hlavními výhodami využívání robotů jsou zdraví a bezpečnost. Při používání stacionárních UV lamp musí jejich obsluha a zdravotnický personál vstoupit do pokoje, který byl virem kontaminovaný. Oproti tomu je UVC robot řízen autonomně, čímž chrání obsluhu a zdravotnický personál před nákazou. Zároveň je možné ho ovládat dálkově pomocí počítače nebo tabletu.
Největší výzvou pro společnost ControlTec během vývoje UVC robotů a jejich zavádění do nemocnic byl čas. Stanovila si za cíl dodat roboty do nemocnic co nejdříve, aby jim pomohla s léčbou vysokého počtu nakažených pacientů.
Grzegorz Goral, generální ředitel společnosti ControlTec, k tomu říká: „Jediným technickým problémem bylo dodržení norem EMC. Největší výzvou pro nás ale bylo přesvědčit nemocnice o bezpečnosti provozování mobilních UVC robotů.“ S pomocí sousedních univerzit se podařilo dosáhnout souladu s normami EMC vcelku rychle.
Nemocnice a zdravotnická zařízení v Polsku využívaly UVC lampy ke sterilizaci virů už dříve, nebylo tedy nutné jim vysvětlovat, jaké výhody to přináší. Společnost ControlTec nejdříve požádala polský výzkumný ústav, aby ověřil a potvrdil, jestli UVC záření dokáže zničit virus způsobující onemocnění Covid-19. Dále byla prověřena data společnosti Philips, která UVC lampy vyrábí, a data z Bostonské univerzity. Ukázalo se, že UVC lampy od společnosti Philips dokáží zničit téměř 100 % viru způsobujícího Covid-19.

Zdařilý provoz

Původní mobilní UVC robot byl v nemocnici uveden do provozu před čtyřmi měsíci a od té doby běží hladce a bez problémů. Pracovníci nemocnice už nepotřebují asistenci od společnosti ControlTec, ovládání zvládají sami.
Jaroslaw Drzazga, vedoucí týmu pro průmyslová řešení společnosti OMRON Electronics Sp. z o.o. v Polsku, k tomu dodává: „Pandemie postavila mnoho společností a institucí do náročné situace. Řada z nich si uvědomila, že automatizace procesů a využívání inovativní robotiky a technologií, jako je dezinfekce UV zářením, pro ně může představovat cenného spojence v tomto boji. Navíc ulehčí zaměstnancům, neboť zvyšují bezpečnost a zároveň splňují veškeré předpisy.“
Kontaktujte nás a my vám poskytneme více informací

Obraťte se na odborníky společnosti Omron

Máte nějaké otázky nebo potřebujete osobní radu? Neváhejte se obrátit na některého z našich specialistů.
  • Omron Europe

    Omron Europe