Přihlásit se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Registrovat se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za registraci u společnosti Omron

E-mail k dokončení registrace účtu byl odeslán na adresu

Návrat na webovou stránku

získejte přímý přístup

Níže zadejte své údaje a získejte přímý přístup k obsahu na této stránce

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za váš zájem

Nyní máte přístup k Společnost FasThink optimalizuje intralogistiku společnosti Garnet pomocí mobilních robotů

E-mail s potvrzením byl odeslán na

Pokračovat na stránku

Prosím nebo získejte přímý přístup a stáhněte si tento dokument

Flexible Manufacturing
automation blog
Applications

Společnost FasThink optimalizuje intralogistiku společnosti Garnet pomocí mobilních robotů

Zveřejněno Flexible Manufacturing02. listopad 2021

Společnost Garnet spoléhá na spolupráci se společností FasThink při inovaci logistických a výrobních procesů.
Společnost Garnet, dovozce a distributor elektrických a elektromechanických součástek pro automatizaci, robotiku a automobilový průmysl, která v Itálii funguje od roku 1997 a sídlí v obci Concorezzo (MB), se rozhodla inovovat logistické a výrobní procesy, přičemž inovaci svěřila společnosti FasThink.
Cílem společnosti Garnet bylo omezit rizika související s chybami a zároveň optimalizovat a vylepšit proces vychystávání zaměřený na přípravu souprav pro výrobu. Společnost Garnet usilovala o to, aby měla různé fáze procesů, počínaje logistikou, pod kontrolou v reálném čase. Proto potřebovala zajistit také integraci aplikace se softwarem pro správu.
„Důvod, který nás přiměl k úpravám celého procesu, byla potřeba vyřešit některé nesrovnalosti mezi logistikou a výrobou, které vyžadovaly delší dobu řízení, než jsme očekávali,“ říká Leopoldo Iurino, generální ředitel společnosti Garnet. Aby byly splněny tyto požadavky, musela se společnost Garnet obrátit na společnost FasThink, digitální nativní společnost, která se zabývá integrací praktických technologií pro zlepšování procesů v logistice a výrobě. Posláním společnosti je pomáhat firmám v procesu digitalizace směrem k průmyslu 4.0.

Integrace se stává mobilní záležitostí

Společnost FasThink navrhla a vyvinula řešení umožňující integrovat vlastní technologii Pick-to-Light (P2Light) do mobilního robotického systému společnosti OMRON. Společné použití těchto dvou technologií umožnilo společnosti FasThink vytvořit mimořádně všestrannou, flexibilní a rozšiřitelnou aplikaci, která optimalizuje procesy vychystávání a přepravy zboží, a v neposlední řadě také integrovat řešení do softwaru pro správu od společnosti Garnet.
„Reagovali jsme na potřebu přepravovat zboží ze stanice na přípravu souprav do výroby a zároveň jsme se snažili vyhnout manuálním chybám. Proto jsme vytvořili na míru šitou aplikaci, která kombinuje systém pro vychystávání P2Light s mobilním robotem OMRON a softwarem pro správu od společnosti Garnet,“ vysvětluje Marco Marella, generální ředitel společnosti FasThink. „Díky tomu, že jsme se stali partnerem pro řešení OMRON, můžeme rozšířit naše řešení na rychle rostoucí odvětví mobilní robotiky a začlenit naši společnost do integrace inovativních technologií na vysoké úrovni.“

Jak to funguje

Plně autonomní a kolaborativní mobilní robot OMRON přepravuje materiál ve skladu společnosti Garnet z jednoho místa na druhé. Robot dostává pokyny prostřednictvím systému správy od společnosti Garnet – díky tomu lze jeho cestu přizpůsobit a upravit podle toho, jak je v dané chvíli potřeba. Robot je vybaven řadou zařízení P2Light, inovativním systémem vychystávání materiálu, který pomocí vizuálních signálů navádí operátora do míst, ze kterých se materiál během procesu vychystávání vyzvedává.
Systém P2Light umožňuje eliminovat chyby ve fázi přípravy soupravy. Díky tomu se dokonale hodí k zajištění maximální flexibility. Úpravy světelných signálů jsou rychlé a snadné. Společnost Garnet tak mohla uvolnit operátory, kteří se nyní mohou soustředit na hodnotnější činnosti namísto ručního přepravování materiálů.
Aplikace vyvinutá společností FasThink, která je integrována do systému správy od společnosti Garnet, umožňuje sledovat data z logistických a výrobních procesů v reálném čase, čímž výrazně zvyšuje produktivitu a zkracuje dobu řízení logistiky. Díky implementaci tohoto projektu mohla společnost Garnet rovněž profitovat z daňového zvýhodnění, které se poskytuje na investice do průmyslu 4.0.
„Inovativní aspekt, který nám implementace průmyslu 4.0 přinesla, nám umožnil zcela novým způsobem řešit problémy související s logistikou a výrobou. Nyní jsme připraveni na výzvy, které nám trh v blízké budoucnosti přinese,“ dodává Leopoldo Iurino.

Obraťte se na odborníky společnosti Omron

Máte nějaké otázky nebo potřebujete osobní radu? Neváhejte se obrátit na některého z našich specialistů.
  • Omron Europe

    Omron Europe