Přihlásit se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Registrovat se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za registraci u společnosti Omron

E-mail k dokončení registrace účtu byl odeslán na adresu

Návrat na webovou stránku

získejte přímý přístup

Níže zadejte své údaje a získejte přímý přístup k obsahu na této stránce

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za váš zájem

Nyní máte přístup k Zvládnutí výzev v oblasti balení a intralogistiky na poli elektronického obchodování

E-mail s potvrzením byl odeslán na

Pokračovat na stránku

Prosím nebo získejte přímý přístup a stáhněte si tento dokument

Flexible Manufacturing
Operational Excellence
automation blog

Zvládnutí výzev v oblasti balení a intralogistiky na poli elektronického obchodování

Zveřejněno Flexible Manufacturing24. únor 2022

Balení s pomocí robotů umožňuje rychlou a nákladově efektivní přizpůsobitelnost směrem nahoru i dolů, která pomůže se zvládnutím výkyvů v požadavcích dodavatelského řetězce.

John van Hooijdonk, vedoucí oborového marketingu v oblasti RSZ ve společnosti OMRON Europe

Elektronické obchodování je na vzestupu, a to nejen kvůli covidové pandemii a jejím dopadům, jako jsou například celoplošná omezení nebo uzavřené obchody. V roce 2020 se celosvětový internetový prodej zvýšil o více než 24 procent na zhruba 4,3 bilionu amerických dolarů. Tato čísla jsou potěšující pro on-line maloobchodníky, ale také jsou spojena s rostoucími nároky na poskytovatele služeb, kteří provádějí činnosti jako balení, smluvní balení, skladování a intralogistiku.
Poskytovatelé služeb v těchto odvětvích musí najít způsoby a technologie, které jim umožní optimalizovat provoz, ulevit zaměstnancům a zvýšit efektivitu. Balení s pomocí robotů a další inovativní přístupy poskytují důležitou podporu pro dosažení těchto cílů.
Balení se stalo jednou z nejvyšších priorit pro mnoho poskytovatelů elektronického obchodování. Ruční balicí procesy a ruční plnění již nestačí. Místo toho jsou zapotřebí rychlejší a automatizované pracovní postupy balení.

Rychlý a flexibilní přístup k elektronickému obchodování

Nároky na rychlost vyřízení objednávek výrazně vzrostly, což dostává elektronické obchodníky do svízelné situace. Distribuční centrum a centrum pro plnění objednávek se musí vypořádat se stále rostoucí skladbou produktů (velmi smíšená výroba v malých objemech); sledovatelnost hraje stále významnější roli; bezpečnost a ochrana zdraví zaměstnanců, stejně jako přesnost a rychlost, jsou důležitější než kdy dříve. Současně roste množství skladových jednotek, často je k dispozici jen málo místa, výroba a skladování se potýká s nedostatkem kvalifikované pracovní síly a navzdory rostoucím objemům se musí uspokojit poptávka po větší flexibilitě.
Jsou zapotřebí automatizované systémy, které umožní nákladově efektivní přizpůsobitelnost od ručních po plně automatizované operace. Rostoucí automatizace balení zjednodušuje procesy manipulace – buď přejímá celou výrobní halu, nebo doplňuje tradiční metody. Obě varianty umožňují svižnější manipulaci a rychlejší přepravu.

Flexibilní přizpůsobitelnost

Při výběru vhodného řešení hrají největší roli požadavky výrobce i požadavky skladového a logistického partnera. Je třeba vzít v úvahu energii, výkon i přizpůsobitelnost – systémy, stroje a technologie musí být přizpůsobitelné měnícím se potřebám, kvalitě a optimálnímu využití dostupného prostoru v závodu i ve skladu.
Moderním požadavkům průmyslu nejlépe vyhoví autonomní a rekonfigurovatelná balicí linka skládající se ze stacionárních a mobilních prvků, robotiky a senzorové technologie. Velikost řešení by se měla dát v ideálním případě snadno rozšířit, ale také zredukovat, pokud je to nutné pro zvládnutí kolísavých požadavků dodavatelského řetězce a modelu velmi smíšené výroby v malých objemech.

Robotické automatizační a kontrolní systémy pro balení v oblasti elektronického obchodování

Automatizace co největší části procesu ručního balení je nesmírně důležitá. Díky automatizaci procesů balení s použitím robotiky nemusí pracovníci provádět opakující se, složité nebo nebezpečné úkoly. Automatizace označování, značení, kódování strojů a kontrolních systémů může pomoci eliminovat chyby, aby se vyhovělo stále přísnějším předpisům v oblasti životního prostředí a označování.
Toho lze využít například v těchto případech:
  • Kontrola vlastností u vstupního zboží, jako jsou štítek, velikost a neporušenost kontejneru, případně kontrola dohodnuté zbytkové trvanlivosti a teploty při dodání.
  • 3D řešení pro vyjímání z beden, kde je výzvou vyrovnat se lidským schopnostem nebo je předčít při vyjímání dílů, které jsou náhodně umístěny v bedně.
  • Metody vychystávání objednávek PTG (Person-to-Goods) pomáhají obsluze skladu, čímž se zkracuje čas potřebný pro shromažďování a ruční vkládání skladových jednotek do bedny.
  • Automatické vychystávání a umisťování pro manipulaci s různými produkty, formáty, rozměry, délkou pásky, množstvím ochranného materiálu a dalšími faktory, které vede ke zvýšení efektivity a flexibility.
  • Z automatizace velmi těží paletizace, neboť jde o značně se opakující činnost, která navíc představuje velké riziko zranění pracovníků.
  • Přeprava palet s využitím autonomních mobilních robotů nahrazující vysokozdvižné vozíky za účelem zvýšení bezpečnosti.
Automatizace těchto úkolů přináší řadu výhod:
  • Snížení výrobních a pracovních nákladů
  • Odstranění chyb
  • Optimální produktivita, přesnost a efektivita
  • Snížené riziko kontaminace
  • Snížené riziko zranění zaměstnanců
  • Zvýšená všestrannost, flexibilita a spolehlivost

Jak se „připravit na elektronické obchodování“

Obrovský potenciál elektronického obchodování nabízí četné příležitosti jak pro zavedené společnosti, tak pro malé začínající podniky, aby ve svých obchodních činnostech uspěly. Spotřebitelé i společnosti objednávají stále více produktů online. Balicí společnosti jsou pod dosud nepoznaným tlakem, aby inovativním a účinným způsobem udržely krok s rostoucí poptávkou. Moderní a integrovaná automatizace, robotika a technologie senzorů pomáhají společnostem v oblasti balení a smluvního balení zefektivnit provoz, ulevit zaměstnancům, posílit bezpečnost a zvýšit efektivitu.
Přizpůsobitelná řešení pomáhají zvládat kolísavé požadavky dodavatelského řetězce, snižují celkové náklady a zmenšují nezbytnou podlahovou plochu. Na trhu obstojí jen firmy, které dokážou automatizovat ruční balicí operace a co nejrychleji naleznou inovativní řešení. To je jediný způsob, jak společnosti v tomto odvětví zajistí, aby byly skutečně „připravené pro elektronické obchodování“.

Obraťte se na odborníky společnosti Omron

Máte nějaké otázky nebo potřebujete osobní radu? Neváhejte se obrátit na některého z našich specialistů.
  • Omron Europe

    Omron Europe