Přihlásit se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Registrovat se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za registraci u společnosti Omron

E-mail k dokončení registrace účtu byl odeslán na adresu

Návrat na webovou stránku

získejte přímý přístup

Níže zadejte své údaje a získejte přímý přístup k obsahu na této stránce

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za váš zájem

Nyní máte přístup k Řešení intralogistiky pro automobilový průmysl

E-mail s potvrzením byl odeslán na

Pokračovat na stránku

Prosím nebo získejte přímý přístup a stáhněte si tento dokument

AI
Industry 4.0
Operational Excellence

Jakým směrem se ubírá intralogistika? Tipy pro vyšší efektivitu

Zveřejněno AI15. listopad 2022

Někdy se tolik zaměřujeme na celkový obraz, že zapomínáme na detaily, kterými jsou však důležité procesy charakterizující inteligentní výrobu. Příkladem je intralogistika, tedy toky materiálů a zboží, které probíhají v prostorách společnosti nebo ve výrobní hale. Nedávná studie zjistila, že více než 80 procent dotázaných společností považuje zvýšené využívání umělé inteligence a automatizace v intralogistice za nezbytnou součást řešení problémů, jako je nedostatek kvalifikovaných pracovníků nebo plány růstu.

Automobilové společnosti, které chtějí splnit požadavky trhu a zákazníků, zvýšit efektivitu a stát se udržitelnějšími, musí přijít s novými nápady. Náklady na energii, plynová krize a rostoucí inflace činí tento úkol ještě obtížnějším. Inteligentní tovární koncepty, které kombinují inovativní automatizaci, digitalizaci a inteligentní vnitropodnikové přístupy, mohou poskytnout cennou podporu. Někteří v této souvislosti hovoří o průmyslu 4.0, jiní o „továrně budoucnosti“, další dávají přednost průmyslovému internetu věcí (IIoT). Ale bez ohledu na to, jaký termín upřednostňujete, je nejdůležitější být aktivní a spoléhat se na spolehlivé partnery. Intralogistika je dobrým výchozím bodem pro rychlé zahájení změny. Situace je taková, že je naléhavě zapotřebí přijmout opatření, mnoho společností je totiž v současné době značně omezeno nedostatkem kvalifikovaných pracovníků. Moderní technologie, jako jsou mobilní roboty, mohou poskytnout nápravu.

Synergie v prostředí ACES je stále důležitější

Trend v prostředí ACES (zkratka pro autonomní, propojené, elektrické a sdílené technologie) vyžaduje celkové přehodnocení. Nejde o zlepšování jednotlivých procesů, ale o vytváření synergií a transformaci výrobních procesů. Do popředí se dostávají systémy zpracování velkých objemů dat, spolupráce člověka a stroje musí být vynucená, stejně tak musí být strategicky řešeny bezpečnost, ochrana údajů a etické otázky. V průběhu vývoje prostředí ACES se rovněž prosazuje realizace decentralizovaného systému řízení.

Co musíte dále zvážit v dopravě a intralogistice? Moderní intralogistika zahrnuje inovativní robotická řešení, jako jsou mobilní roboty. Automobilová společnost BMW například při přepravě materiálu spoléhá na mobilní roboty LD od společnosti OMRON (tcm:342-80433). Tato autonomní inteligentní vozidla (AIV) jsou vybavena aktivním a výškově nastavitelným upevněním dopravníku (zařízení pro manipulaci s nákladem), vyvinutým systémovým integrátorem cts. Součástí intralogistiky je také logistika dodávek, vnitřní pohyb, dopravní pásy, vysokozdvižné vozíky, velkosklady, roboty SCARA, koboty a další. Jedná se o mnoho oblastí, kde firmy mohou začít vylepšovat procesy, odlehčit zaměstnancům, šetřit čas a zefektivnit práci. Jako příklad lze uvést výrobu baterií. Baterie je v prostředí e-mobility před dokončením velmi často přemísťována a přepravována. To vyžaduje mnoho úzce propojených technologií a řešení podporujících intralogistiku.

Průmyslové ekosystémy získávají na významu

Spolupráce mezi společnostmi cts a OMRON působivě podporuje rostoucí význam technologických partnerství v inteligentní továrně, protože budoucnost automobilového průmyslu nelze realizovat bez hlubší technologické spolupráce. V této souvislosti nedávná studie IDC předpokládá, že již v roce 2026 bude téměř třetina všech příjmů největších společností na světě pocházet ze sdílených údajů, aplikací a provozních iniciativ v rámci průmyslových ekosystémů. Pro společnost OMRON byla taková spolupráce vždy součástí obchodní strategie.

Propojení pracovních postupů

Jedním z příkladů je společnost Synaos, která poskytuje intralogistiku a podporuje firmy v oblasti přenosu procesů prostřednictvím softwaru a vzájemné propojení různých pracovních postupů. To zahrnuje dodavatelský řetězec, ERP, ECM, nákup surovin, výrobu nebo dodávku. Společnost OMRON podporuje další společnosti na cestě k inteligentní továrně v ekosystému s partnery, jako je Synaos. S pomocí standardizovaného komunikačního rozhraní VDA 5050 lze lépe využít potenciál mobilní robotiky, protože umožňuje hladkou integraci vozidel od různých výrobců do řídicího systému vozového parku a efektivnější provoz. Správu objednávek a provozu lze kombinovat v jednom uživatelském rozhraní.

AMR bez drahých přestaveb

Autonomní mobilní roboty (AMR) společnosti OMRON mohou pomoci výrazně zvýšit produktivitu výrobních a logistických procesů. Zlepšují propustnost, minimalizují chyby, optimalizují sledovatelnost materiálů a zajišťují, aby se zaměstnanci mohli soustředit na úkoly, které vyžadují složité lidské dovednosti. Na rozdíl od tradičních automatizovaných řízených vozidel jsou autonomní mobilní roboty společnosti OMRON orientovány na prostorové podmínky příslušného závodu a nevyžadují nákladné přestavby.

Jak vidíte, intralogistika nabízí řadu možností. Právě tuto flexibilitu naléhavě potřebujeme, abychom mohli vést automobilový průmysl do budoucnosti.

Kontaktujte nás pro více informací

Obraťte se na odborníky společnosti Omron

Máte nějaké otázky nebo potřebujete osobní radu? Neváhejte se obrátit na některého z našich specialistů.
  • Henry Claussnitzer

    Henry Claussnitzer