Přihlásit se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Registrovat se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za registraci u společnosti Omron

E-mail k dokončení registrace účtu byl odeslán na adresu

Návrat na webovou stránku

získejte přímý přístup

Níže zadejte své údaje a získejte přímý přístup k obsahu na této stránce

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za váš zájem

Nyní máte přístup k OMRON uvádí novou řadu produktů i4 SCARA

E-mail s potvrzením byl odeslán na

Pokračovat na stránku

Prosím nebo získejte přímý přístup a stáhněte si tento dokument

OMRON uvádí novou řadu produktů i4 SCARA

Nejrychlejší a nejpřesnější modely řady SCARA jsou navrženy tak, aby snadno zapadly do výrobních linek s funkcemi prediktivní údržby.

Mnichov, Německo, 19. června 2018 – OMRON Corporation (sídlo společnosti: Kjóto, Japonsko, prezident a generální ředitel: Jošihito Jamada), přední světová společnost v oblasti automatizace, dnes na veletrhu inteligentní automatizace a robotiky Automatica oznámila, že představí novou řadu robotů SCARA s elegantním designem a zvýšeným výkonem. Nová generace robotů SCARA s modelovým označením „i4“ ušetří místo při instalaci a umožní snazší konfiguraci do stávajících výrobních linek. Modelová řada i4 je rychlá, opakovatelná, snadno se ovládá a lze ji přizpůsobit pro různé konfigurace a aplikace.

Výrobci po celém světě stojí před zásadními výzvami, kdy musí často vyrábět malé série různorodých výrobků a krátit výrobní cykly produktů. Přitom se ale potýkají s nedostatkem pracovních sil. Výrobní společnosti musejí zachovávat flexibilitu při rychlých změnách výrobního sortimentu a změnách uspořádání výrobních linek. Rovněž se musí vyrovnávat s náhlými výpadky a stále častěji musí plnit nároky na vysokou přesnost a rychlost montážních procesů.

Aby bylo možné tyto úkoly splnit, je řada i4 vybavena lepší komunikací prostřednictvím sítě EtherCAT, která umožňuje synchronizovat další automatizační zařízení. To usnadňuje pokročilé procesy kompletace, vkládání a montáže, které vyžadují vysokou přesnost a vysokou výrobní kapacitu a také zajištěnou kontrolu kvality s integrací kamerových systémů.

Řada i4 rovněž vizualizuje pracovní data a dohlíží na jejich stav pomocí vůbec prvních zabudovaných signálů pro preventivní údržbu, což umožňuje uživatelům omezit neplánované přerušení provozu. V souladu s vizí společnosti OMRON, kterou je modernizovat na základě výše uvedených společenských potřeb, může tato nová řada SCARA díky vlastnostem modelu i4 uspokojit požadavky hromadného přizpůsobení. To umožňuje výrobcům vyrábět početné kombinace produktů v malých objemech a rozšiřovat nabídku zboží pro spotřebitele.

Hlavní funkce

1. Rychlá a snadná instalace

Kompaktní řídicí jednotka (iCS) je plně integrována do stylizované základny s minimálním půdorysem. Zapojování modelu i4 vyžaduje méně práce a robot nemá žádný vnější propojovací kabel, proto je jeho integrace velmi jednoduchá. Model i4 je rovněž vybaven vůbec prvním modulem EtherCAT, který je připojen přímo na řídicí jednotku a rameno robota. To přináší uživatelům větší flexibilitu při konfiguraci vybavení.

Řada i4 poběží na interaktivním softwaru, který usnadní uživatelům programování a používání robotů.

2. Žádný nečekaný výpadek

Model i4 je vůbec první robot SCARA se zabudovaným displejem, který zjednodušuje odstraňování problémů a prediktivní údržbu. Komunikací s uživateli model i4 omezuje neplánované prostoje – pomocí světelného kruhu a displeje zabudovaného do základny, ze které se dá poznat, jaké operace se mají v jakém okamžiku provést. Světelný kruh slouží jako vůbec první světelný indikátor „zdravotního stavu“ robota. Informuje uživatele o aktuálním režimu, například „je vyžadována záruční aktualizace“. S novým robotem i4 již není nutné provádět ruční kontroly a plány údržby, což umožňuje snížit riziko ztráty příležitosti.

3. Vysoká rychlost a přesnost 

Nový robot OMRON i4 je vybaven připojením k síti EtherCAT, které umožňuje robotům i4 snadno komunikovat s ostatním vybavením výrobní linky. Synchronizováním modelu i4 se zařízeními OMRON, jako jsou řídicí jednotky, kamerové senzory a servomotory, získají zákazníci nejoptimálnější výrobní linku s rozšířenou rychlostí a přesností. To umožní provádět složité montážní úlohy, které dříve nebyly možné.

4. Uspokojení požadavků na flexibilitu

Řada i4 SCARA plní různé potřeby zákazníků, optimalizuje cenu strojního zařízení a celkový výkon a umožňuje větší flexibilitu při rozšiřování linky. Na jaře 2019 představí společnost OMRON první tři modely: i4-650, i4-750 a i4-850, jejichž ramena mají dosah 650 mm, 750 mm a 850 mm. Maximální užitečné zatížení je 15 kg, což je třikrát více než dřív. Zákazníci si budou také moci u každého robota zvolit jeden ze dvou možných záběrů ve směru osy Z (210 mm a 410 mm).

Speciální modely budou obsahovat funkce IP65, Clean Room ISO 4 (třída 10), ESD a modely používající mazadla třídy H1 – na základě specifických potřeb různých oborů a aplikací. Řada robotů i4 nabídne také invertovaný model se stejnou sofistikovanou konstrukcí.

Uvedení řady i4 je součástí rozsáhlejšího strategického konceptu společnosti OMRON nazvaného „innovative-Automation!“ (inovativní automatizace), jehož cílem je modernizace výrobního prostředí. Uvedením nové řady SCARA společnost OMRON navazuje na své dlouhodobé úsilí o významné vylepšování kvality a produktivity ve výrobě.

Sledujte společnost OMRON Industrial Automation na síti LinkedIn