Přihlásit se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Registrovat se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za registraci u společnosti Omron

E-mail k dokončení registrace účtu byl odeslán na adresu

Návrat na webovou stránku

získejte přímý přístup

Níže zadejte své údaje a získejte přímý přístup k obsahu na této stránce

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za váš zájem

Nyní máte přístup k Mobilního robota HD-1500 s nosností 1 500 kg

E-mail s potvrzením byl odeslán na

Pokračovat na stránku

Prosím nebo získejte přímý přístup a stáhněte si tento dokument

Mobilního robota HD-1500 s nosností 1 500 kg

Špičkový model HD-1500 rozšiřuje možnosti autonomní přepravy materiálu

Společnost OMRON oznámila uvedení robota HD-1500, nejsilnějšího a nejnovějšího přírůstku do firemní řady mobilních robotů. Nový model HD-1500 se vyznačuje nosností až 1 500 kg a je ideální pro současné továrny, kde musí řešení pro autonomní manipulaci s materiálem plnit náročnější úkoly průmyslové automatizace. Do hry také vstupují požadavky na implementaci nových pravidel pro udržování předepsaných rozestupů mezi lidmi v důsledku pandemie nemoci Covid-19.

Nosnost modelu HD-1500, která činí 1 500 kg, umožňuje přepravu velkých automobilových součástí, jako jsou podvozky automobilů a objemná břemena o velikosti palety – položky, které by se tradičně přepravovaly pomocí vysokozdvižných vozíků. Po uvedení modelu HD-1500 může společnost OMRON, která již vyrábí mobilní roboty LD-60/90 a LD-250, nabídnout komplexní sortiment modelů pro přepravu širokého spektra položek – od součástek po rozdělanou práci, hotové produkty i těžký materiál.

K zajištění efektivní manipulace s materiálem v továrnách nabízí společnost OMRON špičkový software Fleet Manager. Ten dokáže řídit až 100 mobilních robotů s různou velikostí, konfiguracemi a nosnostmi v rámci jediného systému, který umožňuje automatizaci složitých systémů přepravy materiálu a logistiky. Roboty umí automaticky propočítat nejvhodnější trasu a bezpečně spolupracovat s lidmi i vyhýbat se překážkám. Odpadá přitom nutnost využívat magnetické pásky na podlaze nebo jiná naváděcí zařízení. Baterie, se kterou dokáže robot HD-1500 pracovat celou směnu pod plnou zátěží a omezit tak prostoje, se nabije za pouhých 36 minut.

Tom Mathias, prezident a generální ředitel společnosti OMRON Robotics and Safety Technologies, Inc., k tomu dodává: „Logistika pracovišť, pohyb produktů a materiálu v továrně i ve skladu se stává pro mnoho společností skutečnou překážkou kvůli četnosti a závažnosti práce, která je provázána s nutností dodržovat předepsané rozestupy mezi lidmi. Výrobní prostředí ve snaze omezit zbytečné prostoje vyžaduje rychlost a flexibilitu. Mobilní robot HD-1500 společnosti OMRON pomáhá firmám tento problém řešit, protože může pracovat neúnavně, přesně, nepřetržitě a bezpečně společně s lidmi.“

Introducing OMRON HD-1500 Mobile Robot
  • Introducing OMRON HD-1500 Mobile Robot

    Introducing OMRON HD-1500 Mobile Robot

    Introducing OMRON’s strongest mobile robot: the HD-1500. The HD-1500 is an advanced autonomous mobile robot specifically designed to transport heavy payloads up to 1500 kilograms. The HD-1500 also represents innovations in mobile robotics. Its new architecture features lasers that provide 360-degree safety coverage, as well as an onboard programmable logic controller, or PLC, to easily interface with custom attachments. Heavier payloads, built-in controller, improved sensors, route planning and object avoidance, the OMRON HD-1500 autonomous mobile robot offers the most advanced performance and safety. Learn more:

    03:00
hd-1500 fleed manager en prod

Mezi hlavní výhody modelu HD-1500 patří:

Vyšší nosnost a robustnější konstrukce: Robot HD-1500 dokáže ve výrobních provozech manipulovat se zátěží velikosti palety a omezuje tak potřebu využívání vysokozdvižných vozíků. Odolný kovový plášť robota HD-1500 je robustní a nepoškodí ho ani silné neúmyslné vnější nárazy.

Rychlejší návratnost investic: Model HD-1500 představuje řešení pro automatizaci složitých a nebezpečných činností. V organizacích je možné omezit používání vysokozdvižných vozíků a bezpečně přepravovat velké palety s hotovým zbožím, objemné materiály v potravinářském a komoditním průmyslu nebo rámy automobilů. Pracovníci se nyní mohou lépe soustředit na důležitější úkoly a zákazníci dostávají možnost naložit více, absolvovat menší počet cest s těžšími náklady, a tedy zvýšit návratnost investic. S robotem HD-1500 zvládnou zákazníci více práce s méně zařízeními.

Přizpůsobitelný robotický park: Skupiny mobilních robotů nyní mohou být pestřejší, ale přesto se dají řídit stejným systémem. Aplikace Fleet Manager společnosti OMRON umožňuje řídit v rámci jediného systému až 100 mobilních robotů, včetně HD-1500, a dosahovat přitom vysokých výkonů. Díky optimalizovanému řízení provozu, správě baterií a směrování vozidel mohou zákazníci doplnit model HD-1500 do svých robotických parků bez obav o bezpečnost, kompatibilitu nebo výkon.

Mezi další funkce patří:

  • Nabití baterie za 36 minut k dosažení vyšší efektivity a kratších prostojů.
  • Bezpečnostní skenovací lasery s rozsahem 360 využívané k souběžné lokalizaci a zajištění bezpečnostních funkcí.
  • Vynikající navigace pomocí adaptivních bezpečnostních zón na základě technologie LiDAR.
  • Zdokonalená technologie CAPS umožňující zvýšit přesnost a opakovatelnost pro dokování.
  • Pomocí simulátoru robotického parku lze simulovat až 10 robotů v nejvýše třech samostatných robotických parcích.

Více informací o HD-1500.

Sledujte společnost OMRON Industrial Automation na síti LinkedIn