Přihlásit se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Registrovat se

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za registraci u společnosti Omron

E-mail k dokončení registrace účtu byl odeslán na adresu

Návrat na webovou stránku

získejte přímý přístup

Níže zadejte své údaje a získejte přímý přístup k obsahu na této stránce

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Objevili se technické potíže. Odeslání Vašeho formuláře nebylo úspěšné. Prosím přijměte naši omluvu a zkuste to znovu později. Podrobnosti: [detaily]

Download

Děkujeme za váš zájem

Nyní máte přístup k Nová řada RX2 – hnací motor vašeho dalšího rozvoje

E-mail s potvrzením byl odeslán na

Pokračovat na stránku

Prosím nebo získejte přímý přístup a stáhněte si tento dokument

Nová řada RX2 – hnací motor vašeho dalšího rozvoje

Tento univerzální měnič k všeobecnému použití přispívá k dosažení maximálního výkonu a energetických úspor

Společnost Omron představila nové vysokovýkonné frekvenční měniče řady RX2. Tyto měniče vychází vstříc neustále se měnícím požadavkům systémových integrátorů, výrobců strojů i jiných zařízení. Pomáhají jim k dosažení produktivity, kvality a spolehlivosti, současně se dají snadno individuálně nastavit. Měniče řady RX2 jsou určeny pro různé použití v motorech s permanentními magnety i indukčních motorech – například pro kontrolu plnění nebo řízení práce lisů a pnutí.

Velké podniky Evropské unie organizují audity, které mají za cíl nacházet různé způsoby energetických úspor. V rámci nich je důležité, aby každou součástku a krok výrobního procesu důkladně prověřily a zjistily, zda tyto procesy nelze zlepšit. Na tyto potřeby Omron reaguje nabídkou inovativních automatizovaných řešení, které společnostem i státním orgánům umožňují těchto cílů v oblasti energetických úspor dosáhnout.

Další vývoj kultovní řady a jednoduchá výměna

Nová řada RX2 nabízí automatické ladění, které umožňuje dosažení maximálního výkonu motorů s permanentním magnetem, a tím přispívá k energetickým úsporám. Zatímco její předchůdce, řada RX, byla dvojitě dimenzována na běžné i náročné použití, tato řada je dimenzována na trojité použití, takže lze jediný měnič využít do široké škály motorů a tím minimalizovat počet použitých součástek a maximalizovat výkon.

Řada RX2 si uchovává stejné montážní rozměry jako předchozí model, takže se dá na stávajících ovládacích rozváděčích a montážních místech snadno vyměnit. Navíc lze s touto řadou používat stávající software CX-Drive. V tomto softwaru lze nastavení parametrů a programy používané s předchozím modelem snadno přenést do nových měničů RX2.

Protože má integrované odrušovací filtry, které vyhovují evropským normám na požadavky EMC (normě IEC 61800-3, 2. třída prostředí, kategorie C3 a normě UL 61800-5-1 pro vybavení na převod energie), nepotřebují uživatelé žádný jiný externí hardware, a tím se vyhnou dalším výdajům. Díky novému LCD rozhraní v plných barvách jsou nastavení i provoz intuitivní a snadné. Funkce na kopírování parametrů umožňuje uživatelům nastavení rychle zkopírovat do dalších měničů RX2. Měnič RX2 dokáže také provádět jednoduché řízení sekvencí naprogramované pomocí podpůrného softwaru CX-Drive.

Optimální náklady, bezpečnost a možnosti připojení

Bez použití PLC lze nakonfigurovat řízení jeřábu, napnutí a další podobné procesy vyžadující vysokou rychlost ovládání, což vede k optimalizaci nákladů. Řada RX2 ve standardní výbavě disponuje funkcí bezpečného vypnutí krouticího momentu (STO), čímž splní vaše požadavky na bezpečnost stroje. Je certifikována podle bezpečnostních norem IEC 61800-5-2:2016 STO SIL3 a ISO 13849-1:2015 Cat.4 PLe. Měniče RX2 lze připojit na řídicí jednotky pro automatizaci strojů značky Omron NX a NJ za účelem zvýšení produktivity vývoje i výroby (brzy uvedeme variantu s připojením EtherCAT).

Alberto Fuentes, marketingový manažer pro produkty pohonů pro Evropu, k tomu říká: „Nové měniče řady RX2 nabízejí špičkový výkon. Snažíme se naše měniče neustále vyvíjet a reagovat tím na potřeby trhu, jako je například lepší energetická účinnost. Navíc můžou naši stávající zákazníci na nové měniče řady RX2 snadno upgradovat, protože tyto měniče jsou ještě intuitivnější a snadnější na používání než předchozí řada RX.“

Sledujte společnost OMRON Industrial Automation na síti LinkedIn